Přidání hráčského týmu
4 posters
Strana 1 z 1
Přidání hráčského týmu
Mám dotazy:
1) Když přidám nějakou novou zemí tak, že jen zkopíruji složku update a pak chci přidat nějakou další zemi - opět zkopíruji složku update, tak se mi ta předešlá smaže. Jak to mám udělat, aby byla původní země zachováva.
2) Proč k hráčské aktualizaci země někdy stačí překopírovat složku update a někdy se musí ještě pracovat s editorem. práce s editorem je pro mě neznámá a pro běžného hráče je mnohem pohodlnější když má novou zemi pouze ve složce update
1) Když přidám nějakou novou zemí tak, že jen zkopíruji složku update a pak chci přidat nějakou další zemi - opět zkopíruji složku update, tak se mi ta předešlá smaže. Jak to mám udělat, aby byla původní země zachováva.
2) Proč k hráčské aktualizaci země někdy stačí překopírovat složku update a někdy se musí ještě pracovat s editorem. práce s editorem je pro mě neznámá a pro běžného hráče je mnohem pohodlnější když má novou zemi pouze ve složce update
DavinciCode- Počet příspěvků : 8
Datum registrace : 01. 01. 15
Re: Přidání hráčského týmu
DavinciCode napsal:Mám dotazy:
2) Pokud už přijmeš od někoho připravenou celou složku update, tak si, jak píšeš, nahradíš celou složku update a přijdeš o ty změny, které jsi předtím dělal.
Proto jsou některé ligy k dispozici samostatně (na těchto stránkách např. Estonsko a Litva), aby si je hráč nahrál manuálně pomocí editoru a nepřišel o vše, co předtím do hry vložil. To je jediný způsob, jak zachovat svou dřívější konfiguraci hry a přidat do ní samostatnou soutěž. (tedy odpověď na otázku č.1)
Obojí má samozřejmě své výhody a nevýhody. U práce s editorem stačí postupovat podle návodu, a je to celkem snadné.
Nezmar- Vedoucí projektu
- Počet příspěvků : 375
Datum registrace : 25. 09. 14
Nemohl by spíš někdo nahrát video, jak ty týmy přes editor přidat
Ať to zkouším, jak to zkouším, tak ty týmy přes editor nedokáži přidat. Přitom si myslím, že ten editor těžký není, ale kdyby se našla dobrá duše, která by alespoň vyfotila slide a dala sem, tak by to bylo moc fajn.
Videem nemůžu vzhledem ke své technice moc sloužit. Nějaké video bylo i na FB, ale odkaz už nemám. Nějaké slidy bych nahrát mohl, ale to bych musel vědět, o co konkrétně se pokoušíš. Snažíš se vložit úplně novou ligu nebo jen upravit samostatné týmy, které už jsou v základní verzi hry nebo v podzimní aktualizaci? Popřípadě jaké?
Ty editory jsou tři: TeamEditorem vytvoříš samotný tým, LeagueCompilerem ho vložíš do hry, data editorem se upravují ostatní věci. Všechny tři se i s návodem, který je přesnější a mnohem lepší než tenhle můj popis, nacházejí ve složce Editor v samotné hře.
Ty editory jsou tři: TeamEditorem vytvoříš samotný tým, LeagueCompilerem ho vložíš do hry, data editorem se upravují ostatní věci. Všechny tři se i s návodem, který je přesnější a mnohem lepší než tenhle můj popis, nacházejí ve složce Editor v samotné hře.
Nezmar- Vedoucí projektu
Potřebuji vložit hráčské země. Protože, když to dělám tak, že vložím aktualizaci update, tak si přemažu ty update vložené před tím. Chci tam vložit ty týmy, které nemají složku update.
Hodně záleží na tom, jak už jsou ty ligy a země, které se chystáš vložit, připravené. Jestli jsou tam stále jednotlivé zdrojové soubory, nebo už rovnou připravené herní soubory s koncovkou csm.
To, co se chystáš udělat, je riskantní, protože chyba se dá udělat úplně snadno a kdekoliv. Hra bude pak minimálně vrhat chybové hlášky, pokud neuděláš 100% dobře. Myslím, že to není moc doporučované asi nikým. Je v každém případě potřeba si původní složku update zálohovat, abyses k ní kdykoliv mohl vrátit.
1)Musíš se postarat o to, aby hra o nové lize věděla. V adresáři Czech Soccer Manager-Update-data si DataEditorem otevřeš soubor Ligy.csm. Do něj zapíšeš na 4 řádcích název té nové ligy, oba kódy, autora; naprosto přesně jako jsou tam zapsané všechny ostatní ligy, tím se řiď. Uložíš.
2)DataEditorem otevřeš soubor Vyblig.csm na adrese Czech soccer manager-Update-data. Po vzoru všech ostatních států do něj dopíšeš ten svůj nový. A to na 3 řádky, první název země, druhý kód země, třetí počet lig v dané zemi. Naprosto přesně jako u ostatních zemí, které tam uvidíš; nedá se tam nic pokazit.
3) Když nahrávám např. Estonsko, v update pak už jen stačí:
do podadresáře ligy překopírovat trojici souborů: est1info, estpohar, estrtymy
do podadresáře motivy: estmot, estmot.ind
do podadresáře stadiony: eststad, eststad.ind
do podadresáře tymy: est1tymy
do podadresáře znaky: estznk a estznk.ind
To by k nejzákladnějšímu fungování ligy mělo stačit. Budou ti samozřejmě chybět malé znaky, motiv reprezentace, ale s tím se u hráčských verzí nedá nic dělat. Problém také je, že si pak musíš manuálně odstranit týmy z dotyčné země z OET.
Jednodušeji to vysvětlit nedokážu. Navíc samozřejmě nevidím, jak vypadá ta samostatná liga, kterou si chystáš vložit. Tento jednoduchý postup pokud možno nepoužívat na mimoevropské státy, kde se mohou objevit jiné komplikace. V každém případě bych důrazně doporučoval držet se of.aktualizace (bude brzy rozšířena o další státy, nebo některé polooficiální.
To, co se chystáš udělat, je riskantní, protože chyba se dá udělat úplně snadno a kdekoliv. Hra bude pak minimálně vrhat chybové hlášky, pokud neuděláš 100% dobře. Myslím, že to není moc doporučované asi nikým. Je v každém případě potřeba si původní složku update zálohovat, abyses k ní kdykoliv mohl vrátit.
1)Musíš se postarat o to, aby hra o nové lize věděla. V adresáři Czech Soccer Manager-Update-data si DataEditorem otevřeš soubor Ligy.csm. Do něj zapíšeš na 4 řádcích název té nové ligy, oba kódy, autora; naprosto přesně jako jsou tam zapsané všechny ostatní ligy, tím se řiď. Uložíš.
2)DataEditorem otevřeš soubor Vyblig.csm na adrese Czech soccer manager-Update-data. Po vzoru všech ostatních států do něj dopíšeš ten svůj nový. A to na 3 řádky, první název země, druhý kód země, třetí počet lig v dané zemi. Naprosto přesně jako u ostatních zemí, které tam uvidíš; nedá se tam nic pokazit.
3) Když nahrávám např. Estonsko, v update pak už jen stačí:
do podadresáře ligy překopírovat trojici souborů: est1info, estpohar, estrtymy
do podadresáře motivy: estmot, estmot.ind
do podadresáře stadiony: eststad, eststad.ind
do podadresáře tymy: est1tymy
do podadresáře znaky: estznk a estznk.ind
To by k nejzákladnějšímu fungování ligy mělo stačit. Budou ti samozřejmě chybět malé znaky, motiv reprezentace, ale s tím se u hráčských verzí nedá nic dělat. Problém také je, že si pak musíš manuálně odstranit týmy z dotyčné země z OET.
Jednodušeji to vysvětlit nedokážu. Navíc samozřejmě nevidím, jak vypadá ta samostatná liga, kterou si chystáš vložit. Tento jednoduchý postup pokud možno nepoužívat na mimoevropské státy, kde se mohou objevit jiné komplikace. V každém případě bych důrazně doporučoval držet se of.aktualizace (bude brzy rozšířena o další státy, nebo některé polooficiální.
Nezmar- Vedoucí projektu
Zdravím, chtěl jsem si vytvořit tým ... tým už mám vytvořený, ale nevím, jak ho mám přidat. Mohl by mi někdo prosím poradit..? Děkuji za odpověď ... Přesný problém je v tom, že nevím, jak mám do hry svůj tým vložit.
Pjotr94- Počet příspěvků : 1
Datum registrace : 18. 03. 15
Máš na výběr:
- pokud by ti nevadily staré soupisky, můžeš použít připravené soubory z aktualizace, z vybrané ligy smažeš nějaký tým a nahradíš jej svým. Poté kompiluješ a výsledek kompilace vložíš do složky update. Také můžeš vytvořit ještě jeden tým a ty 2 přidat k nějaké lize. Po kompilaci je ještě třeba změnit fungování ligy ručním přepsáním dat v info souborech ligy.
- pokud chceš hrát s aktuální hrou, je řešením vytvoření scénáře, kde pomocí správných akcí změníš vybraný tým na ten svůj. Pak nebudeš ovšem spouštět hru, ale scénář, který však může být hned hotov a pak lze dál hrát.
- pokud by ti nevadily staré soupisky, můžeš použít připravené soubory z aktualizace, z vybrané ligy smažeš nějaký tým a nahradíš jej svým. Poté kompiluješ a výsledek kompilace vložíš do složky update. Také můžeš vytvořit ještě jeden tým a ty 2 přidat k nějaké lize. Po kompilaci je ještě třeba změnit fungování ligy ručním přepsáním dat v info souborech ligy.
- pokud chceš hrát s aktuální hrou, je řešením vytvoření scénáře, kde pomocí správných akcí změníš vybraný tým na ten svůj. Pak nebudeš ovšem spouštět hru, ale scénář, který však může být hned hotov a pak lze dál hrát.
JindNovo- Počet příspěvků : 1015
Datum registrace : 03. 10. 12
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: